Hot Spot Image » 會員交流專區 » 各位影友請自律

2008-12-25 18:29 賢仔@ken
各位影友請自律

尋日去左北區花鳥蟲魚展,有個展館係類似室內環境,光線十分不足...
咁我都明白開閃燈一定會好好多,,,,
不過展館入面係一D小動物,,,而展館入口都有提左唔好用閃燈,,,
十家可唔可以律一D呢,,,,我尋日真係見到有人開閃燈,,,,
仲要係一個有小朋友ge家長,,,,仲係到"教"個小朋友野,,,,
我自己都有出聲講過話呢到唔用得閃光燈,佢都仲要冇反應....
我見到有一D小動物真係顯得十分不安,,,,
所以真係煩請各位影友請自律(跪拜禮)

2008-12-25 21:22 petertm
呢個社會越來越唔似樣、都唔明白家長點教小朋友(嘆息)

2008-12-25 22:01 wilfred_5
Thanks for sharing ar ..... (跪拜禮)

2008-12-25 22:02 ck251666
賢仔,有你,社會還有希望!!!!(bingo) (GOODJOB) (GOODJOB) (GOODJOB)

2008-12-26 00:33 賢仔@ken
希望大家路見不平,可以拔刀相助啦~
呢個社會同埋影友ge聲譽就靠大家喇~

2008-12-26 06:47 fungbt
(苦惱的煙狂) (苦惱的煙狂) (苦惱的煙狂) (苦惱的煙狂)

2008-12-27 18:54 賢仔@ken
尋日同今日都去多次,,,,,(苦惱的煙狂)
香港人真係.......(苦惱的煙狂)
工作人員又唔出聲,,,,,(舉黃牌)
受害者只有係小動物~(哭哭)

2009-1-3 19:44 NAM.
似乎你都幾中意哩個展覽咁.
同埋真係好小人係會出聲-
叫佢地唔好咁樣樣做.
多數都只係會當人地可以閃喎-
咁即係哩個行為冇問題啦.
所以都幾多謝有你哩d會抱不平既人.

你所講既應該係奇趣動物館.
其實係上星期的展覽.
場內已經有多次係廣播叫d人唔好用閃光燈.
而在不同既展館都有貼上提示的字句.
只係某1d既人有點自私同對哩d指示視若無睹.
而你所言d工作人員唔出聲-
其實都唔怪得佢地.
佢地其實展覽頭2日已經聲沙喇.
同埋d人實在係唔聽.
有d更無賴既人更會鬧佢地.
同埋佢地只係義工.

不過真係好多謝你會大眾講
哩類叫人自律的說話;>

頁: [1]
查看完整版本: 各位影友請自律